Pse Elon Musk dëshiron që ju të përdorni Signal dhe jo Facebook – dhe si funksionon ai?

Çfarë është aplikacioni Signal, dhe si i mban mesazhet private?

Manjati Elon Musk shkroi në Twitter javën e kaluar, ku kritikoi Facebook për azhurnimet më të fundit të politikës së privatësisë për aplikacionin e tij të fshehtë të mesazheve të koduara WhatsApp.

- FIA CONSTRUCTION-

Në vend të kësaj, Musk rekomandoi që përdoruesit të zgjedhin aplikacionin e koduar të mesazheve të sinjalizuar.

Shkrimi i tij në Twitter më pas u shpërnda nga CEO i Twitter Jack Dorsey. Pak më vonë, Signal shkroi në Twitter se po punonte për të trajtuar rritjen e përdoruesve të rinj.

Shkrimi i Musk në Twitter gjithashtu bëri që rastësisht të rriten edhe aksionet e një kompanie të bioteknologjisë Signal Advance, transmeton Telegrafi.

Kjo nuk është hera e parë që Musk ndërhyn publikisht me Facebook për shqetësimet e privatësisë. Në vitin 2018, ai jo vetëm që hoqi faqen e tij personale në Facebook, por edhe ato të kompanive të tij si Tesla dhe SpaceX.

Të dy aplikacionet e koduara të mesazheve WhatsApp dhe Facebook janë zbuluar se kanë gabime sigurie gjatë viteve që janë zgjidhur. Për vite, WhatsApp ka mbledhur haptazi të dhëna të caktuara të përdoruesit për të ndarë me kompaninë mëmë Facebook. Ndryshimi i saj i fundit i politikës thjesht e zgjeron atë. Nga ana tjetër, Signal ka një histori të luftimit të çdo subjekti që kërkon të dhënat tuaja.

Çfarë është Signal dhe si funksionon mesazhi i koduar

Signal është një aplikacion tipik i instalimit me një trokitje e lehtë që mund të gjendet në Play Store dhe App Store dhe funksionon ashtu si aplikacioni i zakonshëm i mesazheve me tekst. Ai është një zhvillim me burim të hapur i siguruar falas nga fondacioni jofitimprurës Signal, dhe është përdorur për vite me radhë nga ikonat e profilit të lartë të privatësisë si Edward Snowden.

Funksioni kryesor i Signal është që ai të mund të dërgojë mesazhe me tekst, video, audio dhe fotografi të mbrojtura nga çdokush, pasi të keni verifikuar numrin tuaj të telefonit dhe t’ju lejojë të verifikoni në mënyrë të pavarur identitetin e përdoruesve të tjerë të Signal.

Mund ta përdorni gjithashtu për të bërë thirrje zanore dhe video, ose një me një ose me një grup.

Kur bëhet fjalë për privatësinë është e vështirë të mposhtësh ofertën e Signal. Nuk ruan të dhënat tuaja të përdoruesit.

Gabimet e herëpashershme kanë provuar që teknologjia nuk është e papërshkueshme nga ‘plumbat’, sigurisht, por harku i përgjithshëm i reputacionit dhe rezultateve të Signal e kanë mbajtur atë në krye të listës së mjeteve të mbrojtjes së identitetit të çdo personi.

Për vite me radhë, sfida thelbësore e privatësisë për Signal nuk qëndronte në teknologjinë e tij, por në miratimin e saj më të gjerë.

Lajmet e fundit